Sådan gør CustomOffice hverdagen meget nemmere for Halm 80

Kristian Degn fra Halm 80
Del artiklen

Hos Halm80 ApS har man de seneste fire sæsoner med stor sikkerhed kunnet manøvrere virksomhedens mange pressere og lastvogne med et CustomOffice-system.

Kristian Degn hos Halm80 ApS på Østfyn regner i tusinder, når han fortæller om halmaktiviteterne på virksomheden, der også tæller pasning af virksomhedens cirka 700 hektar.

På arealerne dyrkes almindelige landbrugsafgrøder, men i kanten af en af markerne er pladsen optaget af halmstakke så langt øjet rækker. Og det gør der flere steder på centrale dele af Fyn, der er virksomhedens primære aktivitetsområde for bjærgning af halm.

– Vi køber en masse halm på marken og skal så rundt for at presse det og stille det i stakke eller bringe det ind i halmlagre. Dertil kommer opgaver for andre med at presse, stakke og transportere halm. Med vore lastvogne flytter vi tæt på 100.000 tons halm et år som i år. Det er mere end 5.000 læs halm om året. Alene vores eget halm blev til godt 1.000 læs halm sidste år, forklarer Kristian Degn, der styrer logistikken i virksomheden.

Køber halm på Fyn

Som navnet antyder, har virksomheden eksisteret siden 1980 med et generationsskifte i 2012, hvor stifternes søn, Christopher Jensen kom hjem og overtog virksomheden. Ved samme lejlighed fik Kristian Degn det fulde ansvar for at styre logistikken med de seks lastvogne, der hver dag flytter halm overalt i landet.

– Vi kører også med vore lastvogne på Sjælland og i Jylland og handler dermed med halm overalt i landet. Vi presser dog kun halm her på Fyn, forklarer Kristian Degn.

– Engang var her 12 til 14 pressere, men nu har vi kun syv. Vi har et godt samarbejde med Brøns Maskinforretning og kører i dag udelukkende med Krone pressere, der har en høj kapacitet. Siden 2013 er vi gået fra at presse i de store bigballer til de lidt mere kompakte midiballer, der kun er 90 centimeter høje. Vægten er den samme som i bigballerne, men vi kan nu læsse 36 baller på en lastvogn mod 24 tidligere. Derfor er halmmængden den samme, men vi bruger færre lastvogne og pressere.

Sådan gør customoffice hverdagen meget nemmere for halm 80
Kristian Degn med CustomOffice på mobilen.

Finder den korteste vej

– Jeg kan godt finde ud af, hvor mange marker, vi henter halm fra. Men det vil tage lidt tid, for der er mange, siger Kristian Degn og viser et tilfældigt landkort over et sted på Østfyn.

– Når vi laver aftale om at rydde en mark for halm efter mejetærskeren, mærker vi opgaven af, hvor traktorføreren skal køre ind i marken. Med GPS'en kører han lige til det rigtige sted og kan begynde at presse.

I høstperioden, hvor de mange tons halm skal presses, er der hver dag 27-28 mand i gang hos Halm80. Og til at styre de mange medarbejdere, traktorer, pressere og lastvogne har virksomheden de seneste fire år anvendt et CustomOffice værktøj, der holder snor i opgaven fra start til slut og sikrer, at der kommer en korrekt faktura afsted til de rette.

Sådan gør customoffice hverdagen meget nemmere for halm 80
Kristian Degn ved et af deres store halmstakke på Fyn.

Papir er afskaffet

– Det er et meget, meget, meget brugervenligt system.

Kristian Degn, der har en fortid i en anden branche som logistikchef, tøver ikke med at rose CustomOffice-systemet for dets brugervenlighed.

– Vi bruger stort set ikke papir og sedler. Selv papir-vejesedlerne fra for eksempel Fynsværket, når et læs er afleveret, er overflødiggjort, fordi chaufføren blot tager et billede af sedlen og lægger ind i systemet. Og alle kan være med.

– Jeg sørger for de får en app lagt ind på telefonen, og så kan enhver lære at bruge det på fem minutter. Chaufføren skal stort set kun trykke på en knap på telefonen, når han går ind eller ud af førerkabinen.

Datadisciplin

Et skærmbillede for den pågældende medarbejder og køretøj viser effektiv tid, læssetid, aflæssetid, tomkørsel, driftsstop, klargøring og pause. Ved hvert skift skal der blot trykkes på en knap.

– Her kan jeg hjemmefra eller på min telefon se, hvordan det går med arbejdet og hvor langt den enkelte medarbejder er med dagens arbejde. Ved arbejdstids ophør kan medarbejderen lige tjekke og rette, hvis han skulle have glemt at trykke engang. Herefter låser systemet disse data, og vi kan til enhver tid se, hvor mange baller, der har været på den enkelte mark eller hvor mange baller, der er blevet flyttet fra A til B og dermed grundlaget for fakturering og lønregnskab.

– Blandt medarbejderne er der modne folk i 60-erne, der stort set ikke har arbejdet med en computer, men som med få minutters instruktion håndterer det perfekt på deres telefon, roser Kristian Degn CustomOffice-opsætningen hos Halm80.

Sådan gør customoffice hverdagen meget nemmere for halm 80
Christopher Jensen og Kristian Degn fra Halm 80.

Nemt for løst ansatte

– Vi benytter os en del af at hyre ekstra mandskab i den travle tid, hvor der skal bjærges masser af halm. Og her vil jeg igen fremhæve brugervenligheden og den enkle introduktion som bruger af CustomOffice.

Kristian Degn forklarer, hvordan han med systemet sikrer, at der er registreringer på alt og det altid er muligt at gå tilbage og se, hvor, hvor meget og hvor længe en maskine eller transport har været i gang.

– Vores koner, der ellers ikke arbejder her til dagligt, kunne her i sommer i en snæver vending hoppe op på hver sin traktor med halmvogn. Bare de har mobilen på sig, er der styr på det hele, smiler han.

Halm80 udfører transportopgaver med især halm til halmværkerne for 10 til 15 andre halmentreprenører. I den forbindelse og i højsæsonen indlejes lastvogne fra andre vognmænd.

Læs også...

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få inspiration til en hverdag uden papir, invitationer til konferencer og nyt om CustomOffice.
Indtast virksomhedsdomæne
.customoffice.dk