NYHED: Brændstoftillæg på fakturaen

Del artiklen

Nu kan CustomOffice automatisk påfører brændstoftillæg på din faktura. Vores nye funktionalitet betyder, at du kan indsætte et tillæg for brændstofforbruget, som en pris pr. dag, uge eller måned centralt i systemet. Herefter beregnes værdien automatisk og påføres fakturaen, som en fakturalinje pr. opgave eller som en SUM-linje nederst på fakturaen.

Prisen for diesel har med krigen i Ukraine fået stor betydning for vores kunder, hvor konsekvenserne er, at brændstofomkostningerne er taget på himmelflugt. Dette lægger et stort økonomisk pres på vognmænd, maskinstationer og entreprenører. Påvirkningen på vores kunders økonomi er voldsom og for at sikre den fornødne kapacitet, har de fleste brug for at kunne automatisere brændstoftillægget.

Brændstoftillæg betegnes alternativt som:

  • Energitillæg
  • Olietillæg
  • Dieseltillæg
  • Miljøtillæg

Flere afregningsmetoder

Brændstoftillæg kan opsættes efter, hvordan du foretrækker at afregne dine kunder:

  • Indekseret tillæg efter arbejdsområde
  • Tillæg efter antal liter diesel forbrugt

Brændstoftillægget ændres periodevis efter behov og fordeles derefter automatisk på fakturaen. Oplysninger om brændstoftillæg fremgår særskilt og gennemskueligt på kundens faktura.

Følg prisudviklingen

Du kan følge prisudviklingen via din brancheorganisation eller den brændstofleverandør du normalt bruger, men vi kan også henvise til nedenstående:

https://erhverv.yx.dk/prisudvikling – YX prisudvikling er for dig, som gerne vil have et overblik over udviklingen i pris på alt fra benzin til diesel og fyringsolie.

https://www.fuelfinder.dk/listpricechart.html – Fuel finder viser den historiske udvikling i priser på brændstof for danske selskaber benzinselskaber med offentliggjorte liste- og pumpepriser.

Et godt råd

Ved et højt brændstoftillæg bør aftalen revurderes, idet reguleringen foretages på de samlede omkostninger, som i forvejen indeholder en olieandel. Brændstoftillægget bør som udgangspunkt altid være variabel, men sørg for at sikre jer, at modellen er gennemsigtig og kan kontrolleres både af sælger såvel som køber.

CustomOffice hjælper dig

Det er muligt at afregne efter maskinernes forbrug eller som et fast tillæg pr. område. CustomOffice klarer opsætningen, så du blot indtaster ændringen dagligt, ugentligt eller månedsvis.

Vil du prøve vores modul med brændstoftillæg, så kontakt din konsulent eller [email protected] eller ring 89883933.

Læs mere:

Langelund Maskinstation spare 177.000 kroner årligt med CustomOffice
Læs også...
Digitalisering

Netværksdag: Den nye bogføringslov

På netværksdagen gennemgår vi de nye funktioner, som vi har udviklet i løbet af året, så alle har en mulighed for at blive opdateret. Vi beder nogle erfarne brugere om at dele deres erfaringer, ligesom der naturligvis vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få inspiration til en hverdag uden papir, invitationer til konferencer og nyt om CustomOffice.

netværksarrangement

Ny bogføringslov?

Tilmeld dig til netværksdagen d. 3 november og bliv klædt på til den nye bogføringslov
Indtast virksomhedsdomæne
.customoffice.dk