Se kreditvurdering fra Visma Rating blandt 1,7 mio. virksomheder

Visma
Del artiklen

Vores samarbejdspartner Visma e-conomic, har indbygget et kreditvurderingssymbol i deres økonomisystem. Det synes vi er et super godt værktøj og det er lettere, at forholde sig til et “tumbs up” symbol end, at skulle afkode en lang række nøgletal.

Visma Rating kan desuden benyttes direkte fra deres egen hjemmeside: https://vismarating.dk/

På hjemmesiden kan du hente virksomhedsrapporter med kreditvurdering, kreditmaksimum, antal kreditdage, advarsler og stamdata. Du kan desuden få konkrete anbefalinger på maks. kreditbeløb, hvis du vil have et godt estimat for, hvor mange penge, du maksimalt bør have i udestående til virksomheden/kunden.

Hvis du vil undgå dårlige betalere, kan du bruge Visma Rating til at beregne og udarbejde kreditrapporter (herunder kreditvurderinger) om danske selskaber. Se f.eks. resultatet når man søger efter CustomOffice ApS.

Når du køber en kreditrapport om et selskab hos Visma Rating, får du en analyse af det givne selskabs økonomiske situation og et anbefalet kreditmaksimum og et anbefalet antal kreditdage. Denne anbefaling kan du vælge at følge, hvis du ønsker det.

Visma Rating beregner kreditvurderinger på samtlige danske selskaber – det vil sige aktieselskaber (A/S), anpartsselskaber (ApS) og iværksætterselskaber (IVS), som har offentliggjort minimum ét årsregnskab.

Kreditvurderingen beregnes på baggrund af data fra bl.a. Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) og virksomhedernes årsregnskaber. De præcise detaljer om beregning af kreditvurderingen er dog en forretningshemmelighed.

Ønsker du den komplette kreditvurdering, skal du købe en rapport. En kreditrapport fra Visma Rating koster i skrivende stund 97 kroner (ekskl. moms). Efter køb af kreditrapporten sendes den til den e-mailadresse, du har angivet ved købet.

Formålet med kreditrapporten er, at give dig en anbefaling til, hvordan din virksomhed økonomisk kan håndtere en ny eller eksisterende kunde. Visma Rating giver dig en konkret anbefaling til, hvor meget du kan give et selskab i kredit, og hvor mange kreditdage du kan tilbyde virksomheden.

Kreditvurdering af privatkunder

Visma's kreditvurderingsværktøj kan ikke vurdere privatkunder. Derfor skal du gå andre veje for at finde oplysninger om private.

MEN husk der er regler for området for private: Læs Datatilsynets vejledning om tjek af dårlige betalere.

En virksomhed må tjekke, om du er registreret som dårlig betaler, hvis det er nødvendigt for virksomheden at kende din kreditværdighed. Du kan f.eks. blive tjekket:

  • Hvis du skal have et lån i banken
  • Hvis du skal købe en vare på afbetaling
  • Hvis du skal have udstedt et kreditkort eller betalingskort (f.eks. et dankort)
  • Hvis du har et løbende mellemværende med virksomheden, og du først betaler efter du har modtaget eller brugt ydelsen (f.eks. et telefonabonnement)
  • Hvis du skal ansættes i en særligt betroet stilling

Hvornår må en virksomhed ikke tjekke, om du er registreret som dårlig betaler? En virksomhed må ikke tjekke, om du er registreret som dårlig betaler, hvis det ikke er nødvendigt for virksomheden, at kende din kreditværdighed.

Personer, der har adgang til opslag i kreditoplysningsbureauer må altså ikke bare slå op på venner og familie m.v. Der må heller ikke slås op, hvis formålet ikke er kreditgivning, f.eks. markedsføring.

For virksomhedernes oplysningspligt kan vi henvise til Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder.

Du kan kontrollere om privatpersonen er registreret som dårlig betaler i RKI hos Experian.

Læs også...

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få inspiration til en hverdag uden papir, invitationer til konferencer og nyt om CustomOffice.
Indtast virksomhedsdomæne
.customoffice.dk