Find ud af, hvor meget du tjener på dine maskiner, med CustomOffice

maskinanalyse
Del artiklen

Hvilke opgaver er rentable? Har dele af maskinparken for høje omkostninger? Spørgsmål som disse kan du få svar på via maskinanalyse i CustomOffice-appen.

Som maskinstationsejer er det vigtigt at have styr på økonomien på din maskinpark. Ved at lave en årlig beregning af maskinernes økonomi kan du sikre dig, at dine maskiner tjener tilstrækkeligt med penge og overveje, om det er tid til at investere i en ny maskine.

En maskinanalyse kan give dig et overblik over, hvilke maskiner der tjener godt, og hvilke der måske skal skiftes ud. Ved at kigge på dækningsbidraget på maskinerne kan du se, hvor meget hver maskine bidrager til din indtjening. Hvis du har nogle maskiner, der ikke tjener nok penge, kan du overveje at skifte dem ud med en mere effektiv maskine eller eventuelt outsource opgaven til en anden maskinstation.

En årlig beregning af maskinernes økonomi kan også hjælpe dig med at planlægge din investering i nye maskiner. Hvis du kan se, at en eller flere af dine maskiner ikke længere tjener nok penge, kan du overveje at sælge dem og bruge pengene på at investere i en ny maskine, der kan tjene mere og samtidig spare dig tid og penge.

Det er også vigtigt at huske på, at en maskine ikke bare er en udgift, men også en investering. Ved at holde dine maskiner opdaterede og vedligeholde dem regelmæssigt kan du forlænge deres levetid og sikre en mere effektiv drift. Det kan spare dig penge på lang sigt og samtidig give dig en mere pålidelig og effektiv maskinpark.

Når du laver din årlige beregning af maskinernes økonomi, er det vigtigt at tage højde for alle omkostninger, herunder drifts- og vedligeholdelsesomkostninger samt afskrivninger. På den måde får du et realistisk billede af, hvor meget hver maskine bidrager til din indtjening og kan træffe de rette beslutninger omkring din maskinpark.

vogn maskinstation
Det er vigtigt at kende sine omkostninger, så man kan få råd til flere maskiner.

I dagens digitale verden er der mange digitale værktøjer, der kan hjælpe dig med at automatisere og forenkle din maskinanalyse. Hos CustomOffice specialiserer vi os i digitalisering og tidsregistrering og kan hjælpe dig med at trække dine maskinanalyser og få et præcist overblik over din maskinpark.

Samlet set er det vigtigt at lave en årlig beregning af maskinernes økonomi for at sikre en sund økonomi og en effektiv maskinpark. Det kan hjælpe dig med at træffe de rette beslutninger omkring dine maskiner og optimere din indtjening på lang sigt.

Brug dine data sammen med en rådgiver

Maskinomkostninger udgør ofte en væsentlig del af de samlede omkostninger i en virksomhed, og der kan derfor være store gevinster at hente ved at zoome ind på økonomien i brugen af dem.

Med en simpel maskinanalyse i CustomOffice kan du få indblik i din virksomheds maskinpark og sammenligne hver enkelt maskine med dine kollegers. Når du kender dine maskinomkostninger, har du et bedre grundlag for at optimere din indtjening. Du kan også bruge dataene i CustomOffice til en mere dybdegående analyse i samarbejde med en ekstern virksomhedskonsulent.

Med få klik kan du se præcis, hvor mange penge dine maskiner har tjent / tabt på bundlinjen. En maskinanalyse giver dig indsigt i dine maskinomkostninger og konkret viden om, hvor du kan forbedre maskinøkonomien.

Maskinanalyse integreret med e-conomic

Du kan trække en begrænset maskinanalyse helt uden integration til økonomisystemer, men vi har nu lavet en integration mellem CustomOffice og e-conomic, der gør det muligt at hente de direkte og indirekte omkostninger automatisk, hvilket giver dig en mere fyldestgørende analyse.

Grundfunktioner i maskinanalysen

  • Fuld integration med e-conomic, som automatisk henter omsætning samt de direkte og indirekte omkostninger
  • Lønomkostninger bliver beregnet ud fra den enkelte medarbejders timeløn, samt hvad den pågældende maskine har udført.
  • Omkostninger for bugsering kan detaljeret angives for både transport og egentlig effektivt arbejde.
  • Omkostninger for bugsering kan gøres afhængig af de enkelte arbejdsområder.
  • Mulighed for tilføjelse af omkostninger, som ikke findes i økonomisystemet.

Få hjælp til opsætning af maskinanalyse på vores supportsider

Læs også...

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få inspiration til en hverdag uden papir, invitationer til konferencer og nyt om CustomOffice.
Indtast virksomhedsdomæne
.customoffice.dk